A Relax program szakértői

· FUSION VITAL EGYÉNI ÉS VÁLLALATI TELJESÍTMÉNYFEJLESZTÉS

A Fusion Vital szakemberei a legújabb egészségtechnológiákkal és objektív mérésekkel mutatják meg a vendégeknek többek között a stressz konkrét hatásait, valamint a feltöltődés és az alvás minőségét.

A személyre szabott, valós helyzeteken alapuló elemzés konkrét választ ad az alábbi kérdésekre:

 • Melyek a munkám stresszorai?
 • Újratöltődöm a munkanapok után?
 • Hatékony a regenerációm?
 • Mikor és mennyit ajánlott mozognom?
 • Mit kell tennem, hogy feltöltődjek?
 • Milyen az energia-háztartásom?
 • Hol vannak fizikai és mentális terhelésem határai?
 • Veszélyeztet-e a kiégési szindróma?
 • Vannak-e flow-élményeim?

A Fusion Vital testszenzoros programról

A pulzusvariancia objektív információt ad a fiziológiás állapotról, és a mért adatok alapján a Fusion Vital képzett tanácsadói személyre szabottan kínálnak egyéni coachingot és well-being terápiákat, illetve szervezeti programokkal fejlesztik a céges csapatok teljesítményét és építenek egészségtudatos vállalati kultúrát.

A mérés egy pulzusvariancia testszenzor-készülék többnapos shadowing folyamatán alapul, amelynek célja, hogy szokványos napi helyzetekben tükrözze vissza az illető természetes testi reakcióit. A folyamat online tevékenységnaplózással egészül ki, amely az egyes élmények pontos beazonosításában és hatásainak megismerésében segít. A többnapos mérés indoka az egyes életviteli döntések folyamatának együttes láttatása és kölcsönhatásainak feltárása.

A diagnosztikai folyamat a fiziológiás stressz és a személyes regeneráció jellemző mintázatait tárja fel, így láttatni képes az egyén esetében alkalmazott megküzdési technikák működőképességét. Az idegrendszer működési jellemzőinek feltárásával megismerhető a testi erőforrások napi alakulása, azaz a teljesítőképesség kulcsa.

A módszer igazi előnye nemcsak az, hogy objektív adatokkal segíti az egyéni egészségkép megalkotását, hanem hogy hozzájárul a teljesítőképességet javító tudatos döntésekhez, a burnout megelőzéséhez és a reziliencia-képesség fejlesztéséhez is.

A mérés alapján elkészített 8-12 oldalas riport értékelése Fusion Vital életviteli tanácsadóval történik, hogy a személyes vállalások hatékonyan megtörténjenek a változási folyamat érdekében.

 

· EXLINE KOMPETENCIAFEJLESZTŐ ÉS RELAXÁCIÓS WORKSHOPOK

Az Exline szakemberei a testi-lelki egészség fejlesztéséhez kínálnak programokat, amelyek segítenek felismerni és kezelni a kockázati tényezőket.

A gyakorlati feladatokkal, játékokkal gazdagított fél- vagy egész napos workshopok egy-egy témát dolgoznak fel csoportos, interaktív formában. A workshopokat szervezeti vezetői tapasztalattal rendelkező jogász, pszichopedagógus, családterápiás és szupervíziós végzettségű szakember vezeti.

 

· NYUGIZÓNA EGÉSZSÉGPSZICHOLÓGIAI PROGRAMOK

A Nyugizóna szakmai csapata a kiégésmegelőzést és a stresszkezelést tűzte ki célul, és ehhez többféle egészségpszichológiai programot is kínál.

A Nyugizóna szakmai csapata a kiégésben érintett munkavállalók és magánszemélyek lelki egészségének támogatását tűzte ki céljául. Céges formában a Pszicho Natur Pharma Bt.-vel 2002 óta végeznek egészségfejlesztő konzultációkat, egészségnevelő tréningeket, felnőttoktatást.

A csapatban több egészségtudományban jártas szakember dolgozik, segítve a munkavállalók stresszkezelését, az egészségtudatosabb munkanapjait és a cégek stresszkezelési és konfliktusmegoldó lépéseit.

A programok célja az ismeretátadás mellett a készségfejlesztés az érzelmi intelligencia, a stresszkezelés és a kiégésmegelőzés témák tekintetében, valamint az önismeret növelése, melyen keresztül a társas világ ismerete és annak harmonikusabb kezelése is megvalósul.

A speciális integratív szemlélethez igazított módszer új irányvonalat képvisel Magyarországon: a hagyományos pszichológiai módszereket ötvözi egészségfejlesztő modellekkel és kommunikációs eszközökkel, és célja a motiválás, a kiegyensúlyozás, az önállóság segítése és az eredményesség növelése.

A Nyugizóna egészségpszichológiai edukációs program célja tehát:

 • gyors üzenetátadás az egészségnevelő és pszichoedukatív programokkal
 • bizalomébresztés az egészségpszichológia iránt
 • közös nyelv kialakítása a stresszkezelés, együttműködés, kiégésmegelőzés, kommunikáció és egészséges szokások terén