A Babaváró Program szakértőinek bemutatkozása

Dr. Vesztergom Dóra

Dr. Vesztergom Dóra szülész-nőgyógyász, endokrinológus, meddőségi specialista

A Semmelweis Egyetemen kezdtem tanulmányaimat, azonban a klinikai szemléletem kialakításában a Svájcban eltöltött szülészet-nőgyógyászati szakképzésem játszotta a legnagyobb szerepet. A svájci tanulmányaim alatt belga és franciaországi képzéseken vettem részt, legutóbb a világ egyik vezető lombik intézetében, az UZ-Brüsszelben dolgoztam klinikai orvosként. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumában dolgozom meddőségi specialistaként.

Dr. Tamás Takács

Dr. Takács Tamás andrológus-urológus szakorvos

2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, urológiából 2010-ben, andrológiából 2013-ban szereztem szakvizsgát, 2016-2019 között Gibraltáron dolgoztam urológusként. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Asszisztált Reprodukciós Centrumában dolgozom andrológusként.

Munkám egyik kiemelt területe a férfi meddőség kivizsgálása és kezelése, mely gyakoriságát tekintve kiemelt szakmai és társadalmi jelentőséggel bír. Statisztikák szerint Magyarországon minden 5. pár küzd meddőséggel, ami férfiak tízezreit érinti, ezért a páciensek ellátásán túl fontos, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a probléma létezésére, kezelési lehetőségeire, ill. lehetséges prevenciójára is. E cél érdekében örömmel veszek részt a Prónay-kastély Babaváró Programjában.

Dóra Demeter

Demeter Dóra dietetikus

A Semmelweis Egyetemen végeztem dietetikus szakirányon. Mindig is érdekelt a konyha világa, így öröm számomra a gasztronómián keresztül segíteni a hozzám fordulókon. Jelenleg Dr. Vesztergom Dóra mellett támogatom a termékenységi problémákkal küzdő pácienseket a megfelelő, személyre szabott étrend kialakításban.  A konyha a kedvenc terápiás területem, hiszen otthon, finom ételek kísérletezése során javítható az egészségi állapot.

Dr. Tímea Buzder

Dr. Buzder Tímea embriológus

Dr. Buzder Tímea vagyok, a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumának laborvezető embriológusa, az Embrioblog létrehozója. Genetikus szakirányon végeztem az egyetemen, majd molekuláris sejtbiológiából doktoráltam.  Szülőként magam is csodaként tekintek egy új élet keletkezésére, munkám során embriók létrejöttét segítem. Személyes küldetésemnek tartom a megfelelő tájékoztatást, hogy a hiteles forrásból származó információ mindenkihez eljusson.

Krisztina Soltész

Soltész Krisztina klinikai szakpszichológus

Soltész Krisztina klinikai szakpszichológus vagyok. Önismereti utam már nagyon fiatalon a nőiségem, leendő anyaságom megélésének akadályain keresztül Dr. C. Molnár Emmához vezetett, aki akkoriban a SOTE 1. Női Klinika pszichológusa volt. Ez a találkozás meghatározta szakmai életutamat is. A ELTE pszichológia szakán "A meddő párok párkapcsolati dinamikájának vizsgálata" címmel írtam szakdolgozatot, majd ezután módszerként szintén C. Molnár Emmánál aktív analízist tanultam, illetve 2010-ig az általa alapított és vezetett magán pszichoterápiás központban dolgoztam. Azóta a Maternity Klinikán, a Medicina Egészségközpontban, valamint a magánrendelésemen dolgozom.