Stresszkezelés

/sites/default/files/2021-09/PronayBalanceSpa_114.jpg

Stresszkezelés

A program célja a Testszenzoros Életmódfelmérés eredményeihez igazodó napi stressz reakciókat kezelni tudó self-management kialakítása.

A stressz a túlzott elvárások, megterhelések által kiváltott testi-lelki reakció. Vezetőknél gyakran okozza a döntéskényszer, az állandó információ hiány, a folyamatosan növekedő teljesítmény elvárás és az elismerés hiánya. Az állandó stresszhatások testi tünetek formájában egészségkárosodást okozhatnak.

A program célja az üzleti eredményeket és a szervezeti produktivitást romboló stressztényezők egyéni képességekhez igazodó kezelésének elsajátítása, kognitív és testtudatos módszertani gyakorlatokkal kiegészítve.

A program eredményeként kialakul a prompt- és elhúzódó stresszhelyzeteket kezelni tudó vezetői képesség. Fejlődik a tudatosabb stresszmanagement, amely a viselkedési- és gondolkodási sémák, hiedelmek-, kognitív torzítások felismerésével és megszakításával ér el eredményt. A workshopunk az impulzus kontroll kialakításában is segítséget nyújt. A testtudatosság növelése segít a stresszcsökkentésben. Mindfulness elemek elsajátítása is támogatja a mindennapi alkalmazhatóságot.

 Időtartam: 1 egész nap vagy 2 egymást követő fél nap

  • Indoor körülmények saját élményekkel.
  • Outdoor viszonyok között a természet sajátosságainak tudatos beépítése a stresszcsökkentésben.

Fél év múlva egy utánkövető workshop keretében meggyőződünk arról, hogy a résztvevők mely élethelyzetekben milyen sikerességgel alkalmazták az egyes stresszcsökkentő technikákat és szemléletet, valamint hogyan változott a vezetői és személyes életminőségük.

Létszám: 3-8 fő

Időtartam: 1 nap vagy 2x fél nap